40 anys IES

 

 

( novembre 2021)

Amb tantes coses cada dia a fer, a vegades ens oblidam de les coses més senzilles, d’allò que sols passa una vegada i que,  si no ens hi fixam,  passarà de llarg i no ens n’haurem adona’t.

Era l’any 1978, quan el MEC va aprovar la creació de  l’Institut de Formació Professional i,  dia 18 de març del mateix any el setmanari local “Sóller”, ja se’n feia ressó. De fet, durant aquells mesos fou la notícia del moment a la vall.

La notícia de la creació d’aquest centre d’“ enseñanzas medias  començà a ocupar les pàgines de notícies i els editorials de la premsa.  Un dels promotors d’aquella històrica iniciativa era el llavors batlle de Sóller, l’Excel·lentíssim Senyor Miquel Soler.

Aquesta era una de les reivindicacions del nostre poble,  ja que,  fins a aquell moment, no hi havia aquest tipus d’oferta educativa  a la vall i el fet d’haver de desplaçar-se a Ciutat feia que molta gent no pogués seguir estudiant.

Aquesta comunicació és la primera part del camí recorregut fins a dia d’avui pel que fa a la construcció de l’institut de Sóller i tot el que va representar per a la nostra Vall.

 ( novembre 2022)

de no pocs problemes, reunions, projectes i altres entrebancs  l’any 1981 es posava en marxa l’Institut Joan Miró de Sóller i a l’any 1985 s’implantaren els estudis de formació professional de Cuina que vingueren a substituir als d’automoció.

A partir d’aquell moment cuina, electricitat i administratiu eren les famílies professionals del nou centre de Sóller.  Però aquest no foren els únics canvis substancials del centre al llarg de la seva vida.

 l’IES Joan Miró que compartia edifici amb el BUP (Guillem Colom); no ho tingué fàcil entre plantilles insuficients de professorat, calefaccions que no funcionaven, reformes educatives cada dos per tres i una unificació als anys 90  que l’hi baratà el nom pel que presenta actualment .

Però tampoc esta be ressaltar sols els problemes. El centre s’ha anat reformant i ampliant-se tant pel que fa a espais com en nombre d’alumnat, passant  de just una centena i mitja d’alumnes en els seus inicis,  als mes de 550 de l’actualitat.

Aquesta comunicació és la segona part de la història d’aquesta institució que encetàrem l’any passat . I amb la que tant de ciutadanes i ciutadans s’hi han format per,  i de qualque manera també, esser part de la història del centre.

 

  

 

  

 


Text presentació  XVII Jornades d'estudis locals
( Novembre '22)

Comunicació XVII Jornades d'estudis locals

Presentació XVII Jornades d'estudis locals
( Novembre '22)



Comunicació XVI Jornades. 
   ( Novembre '21)


 Presentació  XVI Jornades.
Novembre '21


IMATGES 2021



             

IMATGES 2022
  
   
 


Deixa la teva opinió  a : 

parlemdecuina@hotmail.com

Juan Antonio Fernández Vila
Copyright © d'ençà de 2004 [www.cuinant.com]

 Reservats tots els drets.
Revisat el: 11-12-2022 22:12:08.