De  Dominique Ansel

 

RECEPTA DE CRONUTS


ingredients :

    60 ml de llet
    65 ml d'aigua calenta
    6 g de llevat
    150 gr de mantega freda
    125 gr de farina de blat
    125 gr de farina de força
    30 gr de sucre glas
    1/2 culleradeta de sal
    Per decorar :
    sucre avainillat
    crema pastissera per omplir ( opcional )

Elaboració de la recepta de Cronuts :

Posa en un bol la llet i l'aigua i barreja . Incorpora el llevat seca i barreja tot .

Talla la mantega freda a daus i posa-la en un tassó  de batedora juntament amb la farina de blat i la farina de força . Triturar tot fins a obtenir una massa farinosa .

Posa aquesta massa en el bol de la llet , afegeix el sucre glas i la sal i barreja tot . A continuació, posa la massa sobre una superfície enfarinada i pasta fins a obtenir una barreja homogènia .

Posa la massa en un bol , tapeu-lo amb paper film transparent i deixa-la reposar durant 2 hores.


Passat aquest temps , col · loca la massa en una superfície enfarinada i estira amb ajuda d'un corró fins que quedi un rectangle amb el doble de llarg que d'ample i un gruix aproximat d'1 centímetre .

Doblega la massa al llarg en tres parts de la següent manera : agafa un dels extrems curts i doblega'l de manera que arribi fins al centre de la massa . Després, fes el mateix amb l'extrem oposat . Ara , doblega la massa per la meitat i estira  amb el corró . Gira la massa 90 º i repeteix l'operació dues vegades més .

Cobreix amb paper film transparent i deixa-la reposar a la nevera 4 hores com a mínim ( es pot deixar tota la nit ) .

Estén la massa i pasta- amb el corró fins que tingui 1/2 centímetre de gruix .

Talla la massa en porcions amb l'ajuda d'un tallapastes rodó , de manera que tinguin forma de berlina ( un cercle de massa amb un forat al centre) . Si no disposes d' tallapastes , pots utilitzar un recipient rodó per tallar la massa i un got petit per fer el forat central .

Col · loca les porcions de massa en una superfície enfarinada i cobreix amb un drap de cuina net . Deixa-ho reposar durant 1 hora a temperatura ambient , perquè augmenti el seu volum .

Per fregir-los , posa oli d'oliva en una paella i quan estigui calent , afegeix les berlines ( poques alhora) i deixa 2 minuts per cada costat , fins que quedin inflades i daurades . Escorre sobre paper absorbent per eliminar l'excés d'oli . S'empolvora per damunt el sucre avainillat abans que es refredin .


Per al farciment :

Si desitges omplir , posa la crema pastissera en una màniga amb boquilla petita i introdueix-la en la berlina ( en 5 o 6 punts diferents ) . També es pot tallar la berlina per la meitat amb un ganivet de serra i omplir-la amb la crema pastissera .

Si vols, pots decorar les berlines amb xocolata fosa per sobre .

Deixa la teva opinió  a : 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-14[www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 22-02-2014 19:51:11.