Cus cus.Cuina argelina.

El passat 22 de març realitzàrem a l’institut una activitat conjunta els alumnes de cuina del nostre centre i els alumnes de 4Eso del col·legi del Sagrats Cors . Arrel de les  jornades interculturals que realitzaven durant aquests dies al Convent , vingueren al nostre centre per veure una de les vessants més gustoses de l’intercanvi  entre cultures: la cuina.  Aprofitant que tenim la sort de tenir alumnes de diversos països, Colòmbia, Brasil, Argèlia, escollirem la cuina d’aquest darrer per a posar-la en practica guiats per les indicacions de Said Lehamel, que ens portà la recepta que avui vos presentaré a més d’alguns estris culinaris originaris del seu país.

 

Agrair a la mare d’en Said na Kaira l’atenció que va tenir en facilitar-nos la recepta  i traduir-la tant en Francés com Argelí ( veure fotografia).

 

Cus-Cus ( Argèlia)

 

Ingredients:

Carn de vedella sense os  ( +/- 200 grs per persona )

Pastanagues, ceba, carabassó, carabassa

Llegums ( mongetes, llenties, cigrons )

Tomàtiga fregida

Margarina

Cuscús  (sèmola)

Pebre bo i sal

Algunes de les espècies i condiments que podeu emprar són:

Cilantre o coriandre, sèsam, cardamom.

Curry, gingebre, all, herbes aromàtiques fresques.

 

(Les quantitats i tipus de verdures que emprarem variaran en funció de la temporada i dels gustos personals).

 

Elaboració:

Picam les verdures i tallam la carn a daus petits, després la assaonam bé. Sofregim la carn dins una casserola i un cop que comenci a agafar color hi afegirem les verdures i un cop aquestes siguin doradetes hi afegirem la tomàtiga triturada i les espècies. Tot aquest conjunt el deixarem coure a foc fluix un grapat de minuts i tot seguit afegirem un poquet d’aigua ( un o dos tassons) , les llegums i rectificarem de sabor.

Apart posarem a coure la sèmola dins  la cuscussera  i en cas de no tenir-ne seguirem les indicacions del producte que hem adquirit. Un cop la sèmola sigui cuita la refinarem amb la margarina un poquet d’oli i la sal.

La forma de presentació és servint el cuscús dins bol i la carn amb salsa apart i cada comensal es serveix ell mateix.

Nota:  la cuscussera es un estri de cuina format per una casserola on realitzarem el cuinat de carn i salsa;  i una altra que ajusta sobre ella i que amb uns forats al fons permet de coure al vapor el cuscús ( amb el vapor de la cocció de la carn).

El cuscús originari es cou en tres vegades aconseguint així un cuscús ben solt i no apilotonat.

Si voleu veure més receptes de cuina d’altres països visitau www.cuinant.com, el primer portal gastronòmic de Sóller

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina als correus: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © 2004-09 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 07-10-2009 21:51:56.