Macarons

 

Per fer aproximadament 17 macarons ( 34 tapes) necessitarem.

 
   part A:

 100 gr de sucre glacé
    
55 gr d'ametlles

Part B
    
45 gr de clares d'ou
    
25 gr de sucre

Part C:
    
colorant en gel

Nota, ficar  les clares al microones exactament 10 segons. Ni un més. Simplement perquè perdin una mica d'humitat i no estiguin tan fredes. O Deixar-les tapades a temperatura ambient unes hores.

El primer que cal fer és polvoritzar les ametlles. És important que quedin completament triturades, amb una textura similar a la del sucre glacé. Podem posar  les ametlles senceres i el sucre glas a la Thermomix i triturar  diversos segons. A continuació haurem de tamisar la mescla. Reservam.

Comencem a muntar les clares, i quan comencin a formar-bombolletes, afegim el sucre molt poc a poc.

Les clares estan llistes en el moment en què donant la volta al recipient aquestes no caiguin (tampoc volem una merenga massa seca). En aquest moment afegim el colorant, un parell de gotetes, i podem batre un parell de segons més.

A continuació aboquem la barreja d'ingredients secs que havíem reservat sobre les clares. D'una sola vegada. I amb ajuda d'una espàtula, i de forma manual, anem incorporant. Amb moviments envoltants.

Ara arriba el moment crucial: Com sabem quan deixar de barrejar? Com a tot, és agafar-li el punt. Però sé que aquesta resposta no us serveix. En la meva experiència, és millor passar-se barrejant que quedar-se curt. Això no vol dir que us mateu  a donar-li voltes;  important que la barreja no estigui massa espessa, però tampoc volem que sigui massa líquida. Un cop s'hagin incorporats els ingredients secs, podeu fer aproximadament 10 moviments mes amb l'espàtula. El millor, fins que li agafeu el truc, és fer una prova. Agafau una culleradeta de massa i poseu-la sobre un plat. Passats uns segons, la superfície ha de quedar llisa, sense cap monticle ni marca.

Quan la massa estigui a punt, omplim una màniga pastissera amb boquilla llisa  rodona.

Fem els macarons sobre la safata de forn, que abans de començar la recepta haurem cobert amb paper antiadherent, i els deixem reposar 30 minuts ( pot variar el temps)

Precalentarem  el forn a 135ºC, i una vegada transcorregut aquest temps els fiquem durant 15-20 minuts (el forn en posició dalt i baix)

Quan estiguin llestos els deixem refredar a la safata (4 o 5 minuts)

Quant als farcits, les opcions són infinites. En general qualsevol buttercream serveix.

    
125 gr de mantega sense sal, a temperatura ambient
    
160 gr de sucre glas
    
½ culleradeta d'extracte de vainilla
    
1 o 2 cullerades de llet

o aquest de formatge

    
150 gr de sucre glas
    
25 gr de mantega, a temperatura ambient
    
60 gr de formatge crema
    
3 cullerades de llet

Podem decorar amb trossets de pistatxo, un parell de cullerades de qualsevol melmelada, caramel, dolç de llet, ratlladura de llimona / taronja, etc.

 

Deixa la teva opinió sobre aquesta pàgina al correu: 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © d'ençà 2004  [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 15-09-2016 17:15:37.