SOPA FARCIDA DE NADAL

Sopa de Nadal 2

Ingredients per a 4 persones:

Del brou:

Del farciment:

Altres:

Preparació:

Preparau primer el brou: rentau el porro, l'api i la tomàtiga. Xapau la tomàtiga pel mig i eliminau la part més verda del porro. Posau dins una olla gran tota la carn, el brot d’api, el porro, la tomàtiga i els claus d’olor. Abocau-hi 2 l i ½ d’aigua freda. Afegiu-hi sal i pebre bo. Posau-la al foc i, quan comenci a bullir, afegiu-hi un tassó d’aigua freda. Eliminau l’escuma de la superfície i deixau-ho bullir a poc foc fins que la carn sigui ben tendra.

Mentre, preparau el farciment de la sopa: remullau el pa dins la llet i deixau que se la begui. Posau la carn capolada dins un bol. Afegiu-hi la ceba, el julivert i l’all ben picats. Ara, l’ou i el pa (espremeu-lo amb les mans). Salpebrau-ho i mesclau-ho bé. Ara, ajudant-vos d’una cullereta de les més petites, farciu els galets. No han de ser massa plens, per evitar que el farciment en surti durant la cocció de la sopa.

Colau el brou i reservau la carn (és millor fer el brou el dia anterior i, un cop fred, guardar-lo a la gelera fins l’endemà. D’aquesta manera tot el greix queda solidificat a la superfície i podem eliminar-lo fàcilment) i eliminau-ne el greix de la superfície. Comprovau el punt de sal. Posau-lo al foc i, quan bulli, abocau-hi la sopa farcida i coeu-la durant uns 20 minuts (o el temps que indiqui el fabricant: depèn de la mida dels galets).

Nota:

Amb la carn del brou podeu preparar unes bones croquetes i congelar-les. Així tendreu resolt el menú d’un altre dia.

Deixa la teva opinió  a : 

  parlemdecuina@hotmail.com 

Juan Antonio Fernández Vila.
Copyright © D'ençà de 2004 [www.cuinant.com]. Reservats tots els drets.
Revisat el: 04-12-2016 23:25:48.